Vad är SvenskFactoring?

SvenskFactorings onlineportal blir Sveriges största och mest omfattande informationskälla om factoring (fakturafinansiering). Här hittas bl.a.

  • Omfattande information om factoring.
  • Factoringföretag och factoringpartners i Sverige.
  • Nyheter om factoring och factoringutvecklingen

Marknadsplatsen ”SvenskFactoring” är en service som erbjuds av Toreme Management AB, org-nr.556897-1112 (www.toreme.se) med stöd från medlemmarna. SvenskFactorings medlemmar är svenska factoringföretag och factoringpartners som vill och kan vidareutveckla branschens gemensamma intressen och därmed factoring i Sverige. Factoringföretag är antingen finansbolag eller banker som erbjuder factoringlösningar. Factoringpartners är alla företag som erbjuder factoringnära tjänster. Som factoringpartner anses bl.a. factoringtjänsteleverantörer, factoringmäklare, kreditförsäkringsföretag, inkassoföretag, kreditupplysningsföretag, advokatbyråer som erbjuder tjänster till factoringföretag, föreningar, myndigheter eller organisationer som kan bidra till factorings utveckling i Sverige.

Vad är SvenskFactorings syfte?

1. Informera samt förmedla kunskap om factoring

SvenskFactoring informerar om de viktigaste utvecklingarna och frågeställningarna om factoring och hjälper till att höja kunskapen i Sverige. Det gäller även för personal som jobbar med fakturafinansiering. Det krävs inte bara ekonomisk kunskap utan även en stor specialkunskap och kompetens för att kunna jobba rätt med och förstå factoring och erbjuda behovsorienterade tjänster till sina kunder.

2. Skapa marknadstransparens om och förtroende för factoring

Det finns i dagsläget en bristande marknadstransparens om antalet av factoringföretag och deras tjänster. SvenskFactoring har som målsättning att presentera alla factoringföretag och factoringleverantörer (factoringpartner) på sin onlineportal. Dessutom samlas statistik för att visa och kunna analysera utvecklingen på ett bättre sätt än tidigare. För att höja förtroendet för marknaden publiceras även regelbundet information om bl.a. factoringföretag, factoringpartner och marknadsutvecklingen.

3. Marknadsföra och vidareutveckla factoring (marknaden, produkter, samarbete med banker, factoringpartners)

SvenskFactoring kommer att verka för att öka intresset för factoring i Sverige, bl.a. genom produktutvecklingar som är behovsorienterade och anpassade till framtidens marknadsbehov.  Dessutom skapas nätverk mellan företag, factoringföretag och factoringpartners för att marknadsföra, effektivisera och höja lönsamheten.

4. Förenkla factoringrekrytering

Factoringbranschen växer och bidrar till Sveriges tillväxt. Att hitta specialiserat folk blir tuffare. Målsättningen är att samla på SvenskFactorings onlineportal alla branschrelaterande jobbannonser. Många jobbannonsar skapar stor besökstrafik och gör det enklare för jobbsökande factoringintresserade personer, samtidigt som chansen ökar för arbetsgivare att hitta morgondagens factoringstärnor.

5. Skapa marknadsfördelar för sina medlemmar

SvenskFactoring blir den mest trafikerade factoringsidan i Sverige. Att synas med en omfattande profil och hittas med vår sökfunktion samt att ha möjligheten att marknadsföra sig leda till marknadsfördelar.