Bisnode informerar: Snabba, säkra fakturaauktioner

På marknadsplatsen Fakturabörsen, säljer företag sina fakturor till högstbjudande. Auktionerna sker snabbt och säkert för alla parter då Bisnodes lösningar kontrollerar och redovisar säljande företag och fakturamottagare.

Fakturabörsen erbjuder företag att sälja sina fakturor och kundfodringar i realtid till högstbjudande köpare. Köparna är professionella finansiella aktörer såsom hedgefonder, investmentbolag, och andra institutionella investerare. De betalar upp till 99 procent av fakturabeloppet för en faktura med AAA-rating och 30 dagars kredittid.

Transaktionerna sker snabbt, säkert och enkelt för alla inblandade, med hjälp av en rad tjänster från Bisnode.

Alla aktörer kontrolleras

Alla företag som vill sälja fakturor samt fakturamottagarna granskas innan de får tillträde till marknadsplatsen. Även köparna granskas innan de ges tillträde. Parternas kreditvärdighet kontrolleras och med hjälp av Bisnode Fraud solutions sållas bedragare och bluffakturor bort.

  • Bisnode är det enda företag som har kunnat erbjuda oss en bedrägerilösning som filter i beslutsstödet. Med hjälp av det kan vi identifiera och stoppa personer och företag som inte ska göra affärer på vår marknadsplats, säger Roni Bicér, grundare och vd på Fakturabörsen.

Realtidsinformation om betalningsindex

Företag som har fått tillträde kan lägga upp sina fakturor och kundfordringar på marknadsplatsen. Realtidsinformation om rating och betalningsindex för det säljande företaget och fakturamottagaren hämtas automatiskt hem från Bisnodes databaser och visas i anslutning till försäljningen.

– Tack vare att köparna får se såväl fakturans kreditrisk som risken för sen betalning kan de bedöma risknivå och därmed vilket pris de är beredda att betala, berättar Roni Bicér.

Skräddarsytt för Fakturabörsen

Bisnode har skräddarsytt en lösning för att stödja Fakturabörsens affärer. Fakturabörsen har själva valt vad de vill ha i auktionsbilden som visas för kund.

  • Bisnode är duktiga på att använda och analysera den information de har tillgång till för att erbjuda sina kunder ett kundspecifika lösningar. Vi tycker att samarbetet fungerar väldigt bra, säger Roni Bicér.

Fakta om Fakturabörsen

Läs gärna mer på www.fakturaborsen.se