Employer Branding för factoringföretag: Hur bra är Ni som arbetsgivare?

Factoringbranschen i Sverige omfattar minst 100 factoringföretag och factoringpartners och hela tiden tillkommer nya marknadsdeltagare, ofta med väldigt innovativa idéer. För att bli framgångsrik inom den här branschen krävs därför framförallt kvalificerad och rätt personal vilket är en stor utmaning. Factoring lär man inte ut på universitet eller genom böcker, det behövs mycket teoretisk kunskap men även omfattande praktisk erfarenhet och de factoringföretagen som inte attraherar de bästa medarbetarna kommer att ha det svårt framöver.

radial_stamp_11919För att undvika detta krävs employer branding, dvs. att bygga upp ett märke som arbetsgivare. Över tusen företag i Sverige har redan så-kallade employer branding specialister inom HR som tar hand om talangjakten och för att bli en bra eller ja, en ännu bättre arbetsgivare. Om man är en bra arbetsgivare knyter man talangerna tightare till ett företag samt attraherar nya medarbetare. Detta kräver att man som arbetsgivare måste bli bättre och bättre och man måste framförallt kommunicera hur bra man är och vad man erbjuder sina anställda. Om man inte vet hur det är att jobba någon annanstans letar man väl knappast efter jobb där.

Vad kan man göra? Det finns olika möjligheter, bl.a. borde man optimera sin egen karriärsida men utöver detta krävs det en omfattande marknadsföring som arbetsgivare. Tänk hela tiden på det som är nyckeln för er framgång, nu och framöver: Era medarbetare!

Angående detta vill Svenskfactoring gärna tipsa om Transployer. Transployer är en ny webbportal som kommer att gå live i slutet av året. Alla arbetsgivare presenteras där framöver och det är även möjligt att jämföra arbetsgivare. Liknande framgångsrika portaler finns redan i bl.a. USA, Storbritannien, Australien och Tyskland och ersätter steg för steg alla jobbportaler. Just nu samlar Transployer ihop runt 100 arbetsgivare som sedan presenteras gemensamt. Detta är även startskottet för deras omfattande marknadsföring i hela Sverige. Alla svenska företag kommer att vara med förr eller senare men vi rekommenderar att vara med redan från början. Det innebär marknadsföring som företag och som arbetsgivare och den bästa, allt är gratis tom 2016 utan förpliktelser. Kontakta gärna Transployer (www.transployer.se) direkt för att få ytterligare information, alla företag som vill vara med redan nu får även gratis hjälp angående deras profil: info@transployer.se