Factoring och Sveriges Exportstrategi!

Sveriges Exportstrategi! De flesta har väl sett den. Det handlar mycket om Sveriges utmaningar men innebär även mycket potential och chanser. Regeringen ser en stor nytta med ett bättre samarbete i Sverige mellan aktörerna för att hjälpa och stödja svenska företag med export och Svenskfactoring tycker att det gäller även för factoringbranschen.

Som ni vet har Svenskfactoring alltid pratat om att det finns stor potential angående exportfactoring som win-win för Sverige, svenska företag och factoringbranschen. Våra grannländer är betydligt bättre när det gäller detta och redovisar stor tillväxtvolym inom exportfactoring. Det finns vissa anledningar till varför det är så, framförallt ett bättre samarbete inom industrin, med andra marknadsaktörer men även bättre factoringlösningar.

Tusental företag i Sverige exporterar. Vad behöver dem för deras framgång? Det är många grejer: Förutom en bra produkt och duktiga säljare behöver de bra information om landet och om potentiella kunder. De behöver riskavtäckning och finansiering. De behöver information om politiska och ekonomiska risker och chanser. De har oftast olika behov som inte kan täckas från en samarbetspartner men man skulle kunna skräddarsy optimala lösningar för att hjälpa till. Tanken till exempel att ett svensk företag skulle samarbeta med SEK, EKN, ett kreditförsäkringsföretag, ett kreditupplysningsföretag och ett factoringföretag skulle kunna vara mer än bara realistisk och vore perfekt för alla.

Sveriges exportstrategi anses därmed även som en tydlig signal för factoringbranschen att ta gemensamt hand om utmaningarna, att erbjuda sådana lösningar som exporterande företagen behöver.

Svenskfactoring vidareutvecklar marknaden. Låt oss jobba tillsammans, bli medlem.

medlem-sigill