Invoice Finance informerar: 3 tips för en säker sommar!

Antalet företagskonkurser är nere på lägsta nivån sedan 2008 och konjunkturen håller på att återhämta sig. Tyvärr ökar fortfarande siffran för antal bedrägerier och störst risk är det under sommaren. Invoice Finance delar med sig av några tips för att undvika att bli drabbade.

Print

 

 

Vi på Invoice Finance har flera kriterier som ska vara uppfyllda och kontrollerade innan vi tar in en ny kund. Precis som många andra företag har vi märkt av ökat antal oseriösa aktörer under semestertider.  Inför sommaren är det därför extra viktigt att följa sina rutiner och här är 3 tips för att undvika fällorna:

Har du kontrollerat fakturorna?

Det är störst risk för småföretagare att råka ut för bluffakturor där man luras till att betala en tjänst eller vara som man aldrig har beställt. Var därför uppmärksamma på vem fakturan kommer ifrån och hur den är utformad. Om betalningsdatumet är kort och märkt med ”Påminnelse” kan det vara ett knep för att stressa er till betalning. På Svensk Handels hemsida finns en varningslista som man kan använda sig av om man är osäker på fakturautställaren.

Ha kunnig personal på plats!

Det är viktigt att en del av er ordinarie personalen alltid finns på plats, även under semestertider. För att behålla rutiner och kontroller bör kunnig personal finnas på plats med lång erfarenhet inom ert företag som kan ta dem svåra besluten.

Vet du vem du pratar med?

Invoice Finance har sitt säte i Malmö men en kundkrets som sträcker sig över hela Sverige vilket gör det svårt att personligen träffa alla blivande kunder.  Be därför att få in kopia på ID-handlingar och kontrollring styrelsemedlemmar eller firmatecknaren om ni har ett större avtal på gång! Vi erbjuder smidiga starter och skräddarsydda lösningar men allt måste ändå gå rätt till från bådas sidor. Gör en ordentlig kreditkontroll och håll utkik efter stora förändringar eller avgångar från styrelsen. Ta den tid ni behöver och stressa aldrig fram ett beslut.

Läs mer om oss på www.invoice.se