Nyheter i branschen: Dagens Industri – Fakturino

Dagens Industri köper in sig i bolag från Nansens inkubatorverksamhet

Pressmeddelande  •  2014-06-19 12:33 CEST

Nansens egen inkubatorverksamhet Nansen Greenhouse har avyttrat 25 procent av prisjämförelsesajten Fakturino. En framgångsrik tjänst där Nansen bidragit med såväl affärsutveckling, design och programmering som kapital.

Dagens industri köper därmed in sig i Sveriges största marknadsplats för att upphandla tjänster som factoring, fakturaköp och fakturabelåning.

Fakturino är unik i sitt slag då det är den första automatiserade, heltäckande och dessutom helt transparenta tjänsten för att ta in och utvärdera olika typer av rörelsefinansiering för företag.

” – Med sin prisjämförelsesajt kommer Fakturino att ge ett mervärde till våra läsare och kunder. Vi har en option att gå upp i ägande i två steg. I nästa steg blir vi majoritetsägare och då förbinder vi oss att köpa hela företaget. Målsättningen är att köpa hela företaget”, säger Di:s vd Henrik Stangel.

Nansens koncernchef Michael Jäderlind kommenterar affären:

”- Affären visar tydligt hur ett starkt entreprenörsgäng med en bra idé kan dra nytta av en kompetent och långsiktig digital partner som Nansen i start-upskedet. Vi är glada över att även framåt få vara en del av Fakturino, både som ägare men även med all utveckling av företagets onlinemarknadsföring.”

Nansen jobbar sedan tidigare med både design och webbutveckling åt kunderna Bonnier, Bonnierförlagen och Dagens Industri.